Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Ένα ανθρωποειδές ρομπότ μπαίνει στην κουζίνα παρέα μ' έναν βετεράνο σεφ

Η εξαιρετική σχέση ανάμεσα σε έναν εστιάτορα και ένα ρομπότ που εν τέλει προκαλεί βίαιες αντιδράσεις στους δρόμους του Λος Άντζελες

Το παραπάνω φιλμ, που έχει τίτλο «The Chef», αφηγείται πώς ένας βετεράνος σεφ από το Λος Άντζελες μαθαίνει σε ένα ανθρωποειδές να μαγειρεύει παραδοσιακό Κινεζικό φαγητό. Πρόκειται, δηλαδή, για μια αφήγηση για το κοντινό μέλλον, όταν πια η ανθρώπινη εργασία θα έχει σχεδόν πλήρως αντικατασταθεί από τα ανθρωποειδή ρομπότ. 

 

Ωστόσο, η εξαιρετική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον εστιάτορα και το ρομπότ σταδιακά δέχεται ένα μεγάλο χτύπημα, καθώς αρκετοί απογοητευμένοι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν βίαια κατά της πηγής του κακού, δηλαδή της τεχνολογίας, την οποία και θεωρούν ως υπαίτια για όλα τους τα προβλήματα. 

 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Hao Zheng, ο οποίος έλαβε το New Talent Award για το Nowness China, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Θέλαμε να κάνουμε μια σύντομη ταινία για τη μετανάστευση, την κουλτούρα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Πάντα κατηγορούμε την τεχνολογία ότι μας απομακρύνει απ'αυτό που συμβαίνει πραγματικά, αλλά μήπως αυτό είναι απλώς μια δικαιολογία;». 

 

Στόχος, επομένως, του Zheng, μέσα από την ταινία «The Chef», ήταν να προσεγγίσει την ιδέα ότι μπορούμε να χτίσουμε σταθερές, ανθρώπινες σχέσεις, παρά τις επιμέρους διαφορές που μας χωρίζουν. 

 

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή