0
NOWNESS

Το δίλημμα ενός άνδρα: Να θυσιαστεί ή να θυσιάσει;

Ένας νεαρός άνδρας πέφτει εξ ουρανού με σε ένα εγκαταλελειμμένο χωράφι με ένα μικρό αρνάκι σε μια βαλίτσα και ένα δαχτυλίδι αρραβώνων στην τσέπη του. Αποπροσανατολισμένος, ξεκινάει μια διαδρομή κατά μήκος όλης της πόλης και κατευθύνεται προς το σημείο που θα γίνει ο προσυμγωνημένος γάμος του με μια γυναίκα την οποία δεν έχει ξανασυναντήσει. Η πορεία του πρωταγωνιστή είναι μοιρολατρική και γεμάτη από αλληγορικές απεικονίσεις της φύσης της ενηλικίωσης ενώ η θυσία του μικρού αρνιού προμηνύεται από το βέλασμα του.


Ο Madja Amin, ο παραγωγός αυτής της ταινίας, λέει: «Τα διλήμματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο πρωταγωνιστής συμβολίζουν την απώλεια αλλά και τις επιλογές που πρέπει να κάνουν οι νέοι όταν εγκαθίσταται σε διαφορετικούς τόπους». Ως γιος Ιρακινό-Κούρδων προσφύγων, ο Amin σχολιάζει πώς η δουλειά του βασίζεται σε θέματα ύπαρξης και ταυτότητας σε σχέση με την γεωγραφική σύνδεση. «Η αναζήτηση της ανθρώπινης σύνδεσης βρίσκεται στην καρδιά αυτής της αφήγησης και ήθελα να την αποδώσω με έναν πολυεπίπεδο και περίπλοκο τρόπο.»


Με μόλις τρία χρόνια αυτοδίδακτης κινηματογραφικής εμπειρίας, ο Amin έχει ήδη αποκτήσει φήμη ως ένα από τα πλέον υποσχέομενα ταλέντα του Άμστερνταμ. Αφού σκηνοθέτησε πρότζεκτ για μπράντς όπως η KLM, η Vodafone και η Samsung , συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρεία Halal, προκειμένου να δημιουργήσει την «Stray Sheep» - την πρώτη μικρού μήκους ταινία του. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Ολλανδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου το 2018 και εντάχθηκε στην κατηγορία των μικρών ντοκιμαντέρ Golden Calf.

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ