0
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ NOWNESS

Ο ψηλότερος άνδρας στην Ιαπωνία

Ο κ. Okayama - ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως μισθωτό που εργάζεται σε μια μεταλλουργική εταιρεία του Τόκιο πέρασε τη δεκαετία του '80 αγωνιζόμενος ως επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ με την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας. Είναι επίσης ο πιο ψηλός άνθρωπος της χώρας.

Διαγνωσμένος με γιγαντισμό ο κ. Okayama, ο οποίος κατά τη διάρκεια των ετών που έπαιζε ήταν γνωστός ως chibi -«μικροσκοπικός» στα ιαπωνικά-, είναι το θέμα αυτού του βίντεο του Terry Rayment, ο οποίος ακολουθεί τον πρώην Ολυμπιακό αθλητή καθώς εκείνος μοιράζεται τους συλλογισμούς του για τη ζωή, το μέγεθος και την κοινωνία στη σύγχρονη Ιαπωνία.

«Αυτή η ταινία ξεκίνησε ως ένα είδος οπτικού πειράματος, το οποίο διερευνούσε τη σχέση μεταξύ του ανθρώπου και της δομής στην ιαπωνική κουλτούρα. Αφότου ανακαλύψουμε και μιλήσαμε με τον κ. Okayama, καταλάβαμε ότι η ιστορία είχε πολύ περισσότερο βάθος και ανθρωπιά από ό, τι είχαμε αρχικά συνειδητοποιήσει. Θέλαμε να μην έχουμε ένα αδιάκριτο ύφος, γι αυτό και το βίντεο είναι τραβηγμένο με long shots και στοιχειώδεις συνθέσεις αφήνοντας την ιστορία της ζωής αυτού του ανθρώπου να μιλήσει από μόνη της» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ