0
NOWNESS

Το όνειρο του σχοινοβάτη

Ο Αντρέα -το θέμα του σκηνοθετικού ντουέτου των Γιούρι Πιρόντι and Ινές Φον Μπόρχορστ- είναι ένας σχοινοβάτης. Περπατώντας πάνω σε τεντωμένο σχοινί, πολλά μέτρα πάνω από τη γη, ο έμπειρος περφόμερ (ο οποίος κατέχει και διδακτορικό στη φιλοσοφία) κέρδισε τους κινηματογραφιστές όχι μόνο λόγω της καλλιτεχνίας του, αλλά και λόγω της υπομονής του και της εμπεριστατωμένης άποψης που έχει για τη ζωή.

Η ταινία που προκύπτει δεν είναι απλώς το προφίλ ενός τολμηρού ανθρώπου, αλλά ένα συμβολικό και ονειρικό ταξίδι, όπου το σχοινί αντιπροσωπεύει τη «γραμμή της ζωής μας», όπως εξηγούν οι Πιρόντι και Φον Μπόρχορστ. «Καθώς περπατάμε προς τα εμπρός, κατά μήκος του σχοινιού, συναντάμε κινδύνους αλλά αντιμετωπίζουμε και το ίδιο το άπειρο. Στο όνειρο του Αντρέα, η πραγματικότητα και το υποσυνείδητο συγχωνεύονται μέσα στο ρεύμα της συνείδησης του».

Η εννοιολογική προσέγγιση των σκηνοθετών πάνω σε αυτό το θέαμα που μας κάνει να ανατριχιάζουμε έχει επηρεάσει και το σημείο στο οποίο έχουν επιλέξει να κάνουν τα γυρίσματα. Πρόκειται για το Bagnoregio, εκεί όπου ο Φεντερίκο Φελίνι κινηματογράφησε το αριστούργημά του La Strada. Σε αυτό το μέρος το τοπίο δημιουργεί ένα σκηνικό ονειρικό. 

@Νοwness 

Nowness

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ