0
NOWNESS

Ο Σεργκέι Πολούνιν μέσα από τη ματιά του Ράνκιν

Ο Ουκρανός σουπερστάρ του μπαλέτου Σεργκέι Πολούνιν ενώνει τις δυνάμεις του με τον εμβληματικό Βρετανό φωτογράφο Ράνκιν και το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι ένα οπτικό ποίημα.

Ο βετεράνος image maker μιλά γι' αυτή την αναρχική συνεργασία με το «κακό παιδί» του κλασικού χορού από την οποία προέκυψε μια πολλαπλή επίθεση στις αισθήσεις, επενδυμένη μουσικά από το αρτ-ροκ βρετανικό τρίο των Husky Loops:

«Όταν είδα για πρώτη φορά τον Σεργκέι να χορεύει, ένιωσα σαν να ήμουν σε συναυλία των Rolling Stones. Ήταν το πιο ροκ πράγμα που είχα δει ποτέ. Ο Σεργκέι έσταζε ωμή ενέργεια από την κάθε του κίνηση. Αμέσως σκέφτηκα: "Πώς θα το απαθανατίσω αυτό στην κάμερα;".

»Η ιδέα μου ήταν να αφήσω την απίστευτη ισορροπία φυσικής έκφρασης του Σεργκέι και την εσωτερική του χαλαρότητα, επιτρέποντάς του όση μεγαλύτερη ελευθερία γίνεται. Ήθελα να τρελαθεί, να εστιάσει στο συναίσθημα και να αυτοσχεδιάσει όσο περισσότερο μπορεί. Η ερμηνεία του σε αρπάζει και σε κάνει να νιώθεις κάτι πρωτόγνωρο, αλλά σε κάνει και να σκεφτείς. Η τέχνη στα καλύτερά της!».

© Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ