0
NOWNESS

Black Star: η μαύρη καθολικότητα

Για το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Black Star, μέσα από την οποία ανερχόμενοι νέοι σκηνοθέτες μοιράζονται το όραμά τους για το μέλλον της φυλής τους, η Βρετανό-Νιγηριανή κινηματογραφίστρια Jenn Nkiru δημιουργεί ονειρεμένα πορτρέτα από εντυπωσιακό αρχειακό υλικό του πρωτοπόρου του αφρο-φουτουρισμού Sun Ra και της επαναστατικής οργάνωσης Black Panther Party. Παρακάτω η Λονδρέζα Nkiru μιλάει για την ταινία της:

«Σκεφτόμουν τόσα πολλά, κάνοντας το Rebirth Is Necessary - την άθροιση των φορτισμένων συναισθημάτων και των ερωτημάτων μου τα τελευταία χρόνια. Σκεφτόμουν τους μαύρους ανθρώπους, τη μαύρη εμπειρία -που είναι η σταθερά μου- και την ιδέα της μαύρης καθολικότητας.

»Η δημιουργία αυτής της ταινίας ήταν σαν θεραπεία. Ένιωσα ότι συμφιλιώνω τους κόσμους μου- τον υλικό και τον πνευματικό, τον ανθρώπινο και τον θεϊκό. Το φίλμ είναι τζαζ· μαύρη μαγεία σε κίνηση. Ελπίζω να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, επιβεβαίωση και επούλωση και σε άλλους -όπως ήταν και για μένα- ειδικά για τη μαύρη διασπορά.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ