0
NOWNESS

Ο χορός των μπαμπού

Μεγαλώνοντας στο Γουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας με γονείς από την Ιταλία και τις Φιλιππίνες η Λονδρέζα πλέον σκηνοθέτης Dominique Lecchi περιγράφει την πρώτη μικρού μήκους ταινία της σαν μια ιστορία εμπνευσμένη από τις εμπειρίες της. «Σκεφτόμουν τις επισκέψεις μου στη θεία μου από τις Φιλιππίνες και την κοινότητα στην οποία ζει στο South Island της Νέας Ζηλανδίας» λέει η Lecchi. «Την τελευταία φορά που την επισκέφθηκα είχα μόλις επιστρέψει από το Λονδίνο κι έτσι ένιωσα ότι ζούσα μια οδύσσεια στην παιδική μου ηλικία». 

Η Lecchi θυμάται ότι σαν παιδί γοητευόταν από το 'tinikling,' ένα παραδοσιακό χορό των Φιλιππίνων στον οποίο οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν κοντάρια μπαμπού και τον οποίο οι πρωταγωνιστές του φιλμ εκτελούν προς το τέλος του. «Για τους ανθρώπους που μεγαλώνουν ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, υπάρχει η πρόκληση να καταφέρεις να ταιριάξεις στην κοινότητα του χωρίς να χάσεις την σύνδεση με τις προσωπικές σου ρίζες», λέει. «Υπάρχει πολύ πλάκα σε αυτή την εμπειρία αλλά μπορεί επίσης να γίνει εξαιρετικά δύσκολο».

Ο τίτλος του φιλμ Balsa Wood, είναι επηρεασμένος από τον ήχο που κάνουν οι χορευτές του tinikling και είναι μια μεταφορά για την Scotty, την έφηβη πρωταγωνίστρια την οποία υποδύεται η Βρετανίδα ηθοποιός του Game of Thrones, Jessica Henwick που επίσης πρωταγωνιστεί στο τελευταίο Star Wars VII: The Force Awakens. «Αν η οικογένεια της είναι όλοι εύρωστα, σκληρά μπαμπού», εξηγεί η Lecchi, «εκείνη είναι το ευλύγιστο ξύλο balsa που ακόμα προσπαθεί να βρει τον τρόπο να ενταχθεί».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ