0
NOWNESS

Το πορτρέτο του Johnny Jeana, ενός ροκαμπιλά από το Τόκιο

Ο Λονδρέζος σκηνοθέτης James Partridge μιλάει για την τελευταία του ταινία, η οποία σκιαγραφεί το προφίλ ενός λαμπερού Ιάπωνα ροκαμπιλά, του Johnny Jeana.

«Ένας από τους τελευταίους ροκαμπιλάδες του Τόκιο, ο Johnny Jeana διατηρεί τα αμερικανικά 50s ζωντανά στην καρδιά της πόλης. Στην ταινία αυτή εμβαθύνουμε στη rockabilly ιαπωνική κουλτούρα και στο όνειρο του Johnny να είναι διάσημος και επιτυχημένος. 

»Γνώρισα τον Johnny στο Λονδίνο καθώς περιπλανιόταν μέσα σε ένα πλήθος τουριστών και ήταν αδύνατο να αγνοηθεί. Ήταν ντυμένος από πάνω μέχρι κάτω με μαύρα δερμάτινα, με ένα εντυπωσιακά περιποιημένο χτένισμα και με γυμνό στέρνο παρά το τσουχτερό κρύο και περπατούσε καμαρωτά σαν το νόθο παιδί του James Dean και του Elvis.

»Έπρεπε να ακολουθήσω αυτόν τον τύπο στο Τόκιο για να μάθω περισσότερα. Θέλησα να δημιουργήσω μια ειλικρινή απεικόνιση της αφοσίωσης και της εμβύθισης του Johnny στο rockabilly στυλ - μια υποκουλτούρα που δεν υπάρχει στη γενιά του και στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Το στυλ του είναι μια προσωπική εξέγερση εναντίον των κοινωνικών κανόνων και η ταινία γιορτάζει την αποφασιστικότητα ενός ατόμου με ένα μεγάλο πάθος».


©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ