0
NOWNESS

Αναζητώντας την ουσία της σεξουαλικής πράξης

Πριν από περίπου ένα χρόνο, το ντουέτο σκηνοθετών από την Καλιφόρνια Will Hoffman και Julius Metoyer, άρχισαν να εξερευνούν το σεξ όπως παρουσιάζεται στις ταινίες και δεν έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από τις ανακαλύψεις τους. Με το Lover προσπαθούν  να καθορίζουν την ουσία της σεξουαλικής πράξης στην πιο αληθινή της μορφή. Με καστ από φίλους και τη βοήθεια του Craigslist στο LA, το ζευγάρι ξεκίνησε την αποστολή μιας εβδομάδας για να κινηματογραφήσει τα ζευγάρια στο οικεία περιβάλλον των υπνοδωματίων τους. Παρακάτω, οι Hoffman & Metoyer συζητούν για το sex και την ωμή οικειότητα στο φιλμ.

 

Για το Lover
"Οι σεξουαλικές σκηνές στα αφηγηματικά φιλμ είναι πάντα μέτριες και το πορνό είναι ένα εντελώς άλλο επίπεδο ανειλικρίνειας. Θέλαμε να κάνουμε ένα φιλμ το οποίο δεν είχε σχέση με το να παρακολουθείς το σεξ αλλά αντίθετα να ξυπνάει μνήμες για το πως νοιώθεις όταν παραδίδεσαι συναισθηματικά στον παρτενέρ σου. Τη στιγμή που εγκαταλείπεις την ευθυκρισία σου ή την αυτοσυνειδητότητά σου και απλώς ανοίγεσαι στο ορμέμφυτο και τον πόθο".

Για το σεξ στα φιλμ
Το πορνό φαίνεται να είναι ένα στυλ κινηματογράφησης που εστιάζει αποκλειστικά στην σεξουαλική απεικόνιση και στο προκλητικό σκηνικό. Οι άνθρωποι το αγαπούν και έχει αποδείξει την δημοτικότητα του, αλλά η συγκεκριμένη αναπαράσταση του σεξ το κάνει να φαίνεται σαν κάτι το βρώμικο. Αν ο μοναδικός σου σκοπός είναι να ερεθίσεις κάποιον τότε πρέπει όντως να κάνεις πορνό. Αν θες να προσπαθήσεις να κάνεις κάποιον να νοιώσει κάτι διαφορετικό, πρέπει να δημιουργήσεις ένα διαφορετικό σύνολο κανόνων τους περισσότερους των οποίων τους επινοήσαμε στην πορεία.

Για το να κινηματογραφείς το σεξ
"Πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι το να βάζεις τα ζευγάρια να γυρίζουν σε γωνίες μεταξύ 90 και 180 μοιρών, ήταν πολύ πιο εύκολο από το να αποσυναρμολογείς την κάμερα και να επανατοποθετείς το φακό. Για να βελτιώσουμε την απεικόνιση, έπρεπε να μιλήσουμε και να πούμε πράγματα όπως "μπορείτε να το κάνετε αυτό αλλά να στρέψετε τα κεφάλια σας προς το παράθυρο;". Το να ζητάς τέτοια πράγματα ήταν περίεργο στην αρχή αλλά μετά μαθαίνεις ότι υπάρχει μια σωστή στιγμή να ζητήσεις και μια λάθος στιγμή να το κάνεις".

©Nowness

Nowness

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ