Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Η φωτογράφος Aïda Muluneh δημιουργεί τέχνη για το νερό στους 48 βαθμούς Κελσίου

Η φωτογράφος από την Αιθιοπία αποτυπώνει τις δυσκολίες των γυναικών να συλλέξουν νερό για τις ίδιες και τις οικογένειές τους

Γυρισμένο στην περιοχή Afar της ανατολικής Αφρικής, όπου η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τους 48 βαθμούς Κελσίου, η φωτογράφος Aïda Muluneh, που έχει ως έδρα της την Αντίς Αμπέμπα (πρωτεύουσα της Αιθιοπίας), ασχολείται με θέματα που αφορούν την πρόσβαση στο νερό, σε συνεργασία με τη διεθνή ΜΚΟ WaterAid. 

 

Καθεμία από τις εικόνες που υπάρχουν στο φιλμ, το οποίο έχει τίτλο Water Life, παρουσιάζουν μια δυναμική γυναίκα ως πρωταγωνίστρια με έντονα χρώματα και συμβολικές χειρονομίες, οι οποίες επί της ουσίας αναφέρονται στις καθημερινές δυσκολίες που υφίστανται οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να έχουν νερό οι ίδιες και οι οικογένειές τους. 

 

"Όταν προβληματίζεσαι για θέματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη γης και ο υπερπληθυσμός, διαπιστώνεις ότι τα περισσότερα από αυτά τα θέματα συνδέονται με το νερό", λέει η φωτογράφος. "Ούτε εγώ η ίδια είχε καταλάβει ποιες είναι οι ρίζες αυτού του προβλήματος με την εκπαίδευση να έχει σημαντική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Η επιρροή αυτού του ζητήματος στα κορίτσια, τα οποία αναγκάζονται να μην πηγαίνουν στο σχολείο και αντιθέτως να χρειάζεται να συλλέξουν νερό, είναι μεγάλη. Έτσι, θέλησα μέσα από την τέχνη μου να υπηρετήσω και έναν σκοπό". 

 

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή