Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Η αντικομφορμιστική, κρυφή πλευρά του Σεν Μόριτζ

Το πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας ή κοινώς ο παράδεισος των πλουσίων, αποτελείται από δύο διαφορετικούς κόσμους

Μέσα από τα μάτια μιας ομάδας snowboarders, o γεννημένος στην Ζυρίχη σκηνοθέτης, Kris Ludi, καταγράφει την αντικομφορμιστική, κρυφή πλευρά του Σεν Μόριτζ – ενός ελβετικού χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ο χειμωνιάτικος παράδεισος των πλουσίων και των διάσημων.


Σε αυτή την ταινία, οι εικόνες των αξιοζήλευτων γούνινων παλτών και των μπουκαλιών της εκλεκτής σαμπάνιας Dom Pérignon αντιπαραβάλλονται με στιγμιότυπα από φθαρμένες σανίδες. Ο Ludi σχολιάζει σχετικά: «Έχοντας γνωρίσει και με τις δύο πλευρές του Σεν Μόριτζ, ήμουν σε θέση να δημιουργήσω αυτή την ταινία, η οποία δείχνει την αντίθεση των δύο κόσμων».


Ο αυτοδίδακτος σκηνοθέτης αποκαλύπτει ότι η αίσθηση της αυθεντικότητας της πόλης, η οποία πολλές φορές παραβλέπεται, μπορεί να βρεθεί στους snowboarders της, οι οποίοι απορρίπτουν την χλιδή του Σεν Μόριτζ. Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Ludi υπογραμμίζει ότι το voiceover της ταινίας είναι στην αρχαία ελβετική γλώσσα των Rumantsch, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι «ο εναλλακτικός τρόπος ζωής και οι εκλεπτυσμένες παραδόσεις μπορούν ακόμα να διατηρηθούν».

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή