0
NOWNESS

Ο Κύπριος σχεδιαστής φωτιστικών Μάικλ Αναστασιάδης εξυμνεί τον ταπεινό, ηλεκτρικό λαμπτήρα

Στο πλαίσιο της σειράς του Nowness, Show & Tell, κορυφαίοι σχεδιαστές μιλούν για τα παραμελημένα, ασήμαντα αντικείμενα που τους εμπνέουν.

Αντί για τα υπέρ-ντιζαϊνάτα αντικείμενα που γεμίζουν τις εκθέσεις και τα καταστήματα, το Show & Tell εξερευνά την ομορφιά και αυθεντικότητα των καθημερινών αντικειμένων που μας περιβάλλουν.

Για το πρώτο επεισόδιο, σκηνοθετημένο από τον Emile Rafael, ο Κύπριος σχεδιαστής φωτιστικών Μάικλ Αναστασιάδης που ζει στο Λονδίνο, επιλέγει τον κοινό ηλεκτρικό λαμπτήρα που φωτίζει τις μέρες του και επηρεάζει την καλλιτεχνική του δημιουργία.

Σύμφωνα με τον Αναστασιάδη, η λάμπα από μόνη της είναι ένα αντικείμενο εξαιρετικά υποτιμημένο ενώ ταυτόχρονα οι δικές του δημιουργίες τιμούν την καθαρότητα του σφαιρικού της σχήματος.

"Πιστεύω ότι είναι ένα μαγικό αντικείμενο. Έχει δύο διαφορετικές φόρμες, μία όταν είναι σβηστή και μια άλλη όταν είναι αναμμένη, και οι δύο αυτές μορφές είναι πολύ διαφορετικές" λέει ο σχεδιαστής. "Σκεφθείτε τις εμπειρίες που περιβάλλουν την λειτουργία της: ξαφνικά υπάρχει κίνηση, σκιά, τα αντικείμενα που φωτίζονται απ' αυτή"  και συνεχίζει: "και ολόκληρος ο κόσμος, τον οποίο τότε μπορούμε να αντιληφθούμε από την δική μας προοπτική."

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ