0
NOWNESS

Κονγκό 2013: Μια αφροφουτουριστική ουτοπία

Το αφροφουτουριστικό χορευτικό κομμάτι του κινηματογραφιστή και VFX καλλιτέχνη Kordae Henry αποδίδει μια ιστορική στιγμή. Όπως εξηγεί ο Τζαμαϊκανοβρετανοαμερικανός σκηνοθέτης, «είναι το μέλλον της Αφρικής που εκφράζεται μέσω του χορού – μια τελετή για τον Θεό της Σπάνιας Γης».

Το βίντεο παρουσιάζει τον διάσημο χορευτή δρόμου Storyboard P που υποδύεται τον Woot, έναν προγραμματιστή ανασκαφής του μέλλοντος. Η έμπνευση για αυτό το βίντεο προέκυψε από ένα άρθρο των New York Times.


«Το κομμάτι ανέδειξε την αλήθεια πίσω από το εμπόριο και τη βιομηχανία ορυκτών στην Αφρική, εξηγώντας πώς το Κονγκό εκμεταλλεύεται τα ορυκτά, στη συνέχεια μεταποιούνται στο εξωτερικό και εξελίσσονται στις μπαταρίες που χρησιμοποιούμε στις ηλεκτρονικές μας συσκευές» εξηγεί ο σκηνοθέτης που ζει και εργάζεται με έδρα το Λος Άντζελες. «Τα σημάδια του σήμερα παραμένουν στη γη. Στο βίντεο επιλέγω να φανταστώ ένα αφροφουτουριστικό τελετουργικό που θεραπεύει αυτή τη γη».

Οι Sun Ra, Kerry James Marshall, Nick Cave, Rammellzee και Octavia Butler φαίνεται να έχουν επηρεάσει τον ήχο και την αισθητική του Henry.

@Nowness 

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ