Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Το εικονικό βαλσάμωμα της Ιζαμπέλ Ιπέρ

Οι Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κιμ Πιρς και Μισέλ Λέιμι μεταμορφώνονται σε "μνημεία" από τον Frederik Heyman μέσα από τις δικές τους φαντασιώσεις

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο της σειράς Define Beauty η ομάδα του Nowness αποφασίζει να αλλάξει ρότα κι αντί να αναζητήσει τι σημαίνει ομορφιά σήμερα ρωτά: Πώς θα θέλατε να σας θυμούνται για πάντα;

 

Την απάντηση στο ερώτημα έρχεται να δώσει ο καλλιτέχνης και σκηνοθέτης Frederik Heyman ο οποίος δημιούργησε τρία ψηφιακά μνημεία. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατης σάρωσης, ο Heyman ουσιαστικά "ταρίχευσε" ψηφιακά τις Ισαμπέλ Ιπέρ, Κιμ Πιρς και Μισέλ Λέιμι.

 

"Χρησιμοποίησα φωτογραμμετρία (3D scans) για να δημιουργήσω παγωμένες στιγμές μέσα στο χρόνο" εξηγεί ο οραματιστής που έχει σαν βάση του την Αμβέρσα. "Ψηφιακές εγκαταστάσεις κατασκευασμένες από τα λείψανα του παρελθόντος. Αυτό έγινε όχι μόνο για να συντηρηθούν όσα υπήρξαν κάποτε, αλλά και για να ανακυκλωθεί το παρόν και να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε το μέλλον". Αυτές οι εικόνες, είτε βασίζονται σε γεγονότα είτε σε μυθιστορήματα, μας λένε πώς θέλουν οι άνθρωποι να τους θυμούνται, εκθέτοντας την επιθυμία τους να ξεπεράσουν το χρόνο, το διάστημα και τη φυσική παρουσία.

 

"Είμαι γοητευμένος από την τεχνική ταρίχευσης που χρησιμοποιείται κυρίως στο Πουέρτο Ρίκο, όπου οι νεκροί "παρευρίσκονται" για να γιορτάσουν τη δική τους κηδεία" λέει και συνεχίζει: Βρίσκονται εκεί ως οι βασικοί καλεσμένοι σε ένα σκηνικόπου θεωρείται ως η αναπαράσταση της ζωής του νεκρού."

 

Αυτό που προκύπτει είναι τα ψηφιακά «μνημεία» στα οποία το σώμα, σε όμορφη ψηφιακή ανάπαυση, θα συνεχίσει να υπάρχει πέρα από τη θνητή ύπαρξή μας.

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή