Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Μια θορυβώδης γυναικεία περφόρμανς με ντραμς

Ο σκηνοθέτης Saam Farahmand ενορχηστρώνει ένα πρότζεκτ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φετινή Frieze, περιλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τα ρούχα της Simone Rocha

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Saam Farahmand, ο οποίος παρουσίασε το ντεμπούτο του στη φετινή Frieze του Λονδίνου, συνεχίζει την πορεία του ως video artist με θεματολογία που σχετίζεται με την εικονογραφία των φύλων.

 

Ακολουθώντας τέσσερις διαφορετικές γυναίκες ντράμερ που ο Farahmand ενθάρρυνε να συνδεθούν μεταξύ τους με αφηρημένα μοτίβα ελεύθερης μορφής, η ταινία του απεικονίζει μια σειρά από άγριους και επιταχυνόμενους ρυθμούς, καθώς οι επιδόσεις εισέρχονται σε ένα συγχρονισμένο καμβά ασυμβίβαστου θορύβου.

 

«Κάτι που προσπαθώ να κάνω είναι να δημιουργώ συνθήκες όπου το αρσενικό βλέμμα αποκόπτεται και η θηλυκότητα μεταλλάσσεται» λέει ο Farahmand για το έργο του.

 

Οι γυναίκες ντράμερ, εξαίρετα ντυμένες με τα ρούχα της Simone Rocha, παρουσιάζονται φαινομενικά ως υπάκουα υποκείμενα που κάθονται χωρίς να κινούνται -σαν μοντέλα μαθήματος ζωγραφικής-, πριν υπονομεύσουν τις προσδοκίες του θεατή για τους ρόλους τους, καθώς η δράση φτάνει σε ένα κρεσέντο που ξεφεύγει από τα «σχέδια» του ίδιου του σκηνοθέτη.

 

@Nowness 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή