0
NOWNESS

Ένα υβριδικό art film με πρωταγωνιστή ένα αγροτικό μηχάνημα

Στη μέση της αυστραλιανής ηπείρου μια περίεργη κίτρινη μηχανή γρατζουνίζει τη γη. Δεν υπάρχει χειριστής, κανένας μηχανικός με πλαστικό κράνος στο κεφάλι.

Το μηχάνημα –που μοιάζει περισσότερο με γλυπτό– είναι προϊόν δημιουργίας του Βρετανού καλλιτέχνη James Capper, ο οποίος συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Alexander George γι' αυτό το υβριδικό art film.

To πρότζεκτ ανατέθηκε από τον Edward Campbell, ιδρυτή της Forth Arts, ο οποίος και οργάνωσε το residency. Όπως εξηγεί ο Campbell, το έργο «στοχεύει να φέρει σε επαφή τους καλλιτέχνες που εργάζονται σε διαφορετικούς κλάδους και έρχονται από διαφορετικά μέρη, ώστε να συνεργαστούν μεταξύ τους αλλά και με την τοπική κοινότητα».

Τα έργα του Capper είναι συνήθως μηχανικά γλυπτά που περπατούν και σέρνονται πάνω στη γη. Ο Alexander George με τον οποίο συνεργάστηκε γι' αυτό το πρότζεκτ είναι γνωστός για τη δημιουργία σουρεαλιστικών και συναισθηματικών κινηματογραφικών κόσμων.

«Αυτοί οι δύο καλλιτέχνες δεν είχαν συναντηθεί ποτέ πριν» εξηγεί ο Campbell. «Είχα καλό προαίσθημα ότι θα γίνει κάτι πολύ δημιουργικό από την αρχή της συνεργασίας τους».

@Nowness 

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ