0
NOWNESS

Ένα ήσυχο ιαπωνικό σπίτι με θέα το όρος Φούτζι

Ο σκηνοθέτης Steve Atkins μιλάει για αυτό το σπίτι, που ονομάζεται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του «Epinard». Πρόκειται για ένα μέρος το οποίο αντιπροσωπεύει έναν τρόπο ζωής βασισμένο στη βραδύτητα και την ηρεμία.

«Πάντα έβρισκα ότι η Ιαπωνία είναι ένα παράξενο μέρος το οποίο μπορεί να σε μεταμορφώσει. Κάθε φορά που ταξιδεύω εκεί, πάντα προσπαθώ να μένω σε διάφορους οικοδεσπότες της Airbnb. Θεωρώ ότι μου δίνει μια προοπτική της καθημερινότητας που συνήθως χάνεις όταν μένεις σε ξενοδοχείο. Ενώ ταξίδευα στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο, είχα την τύχη να μείνω με τον Masami και την Ikuko Nakazato στο Ōiso, μια ήρεμη πόλη μία ώρα νότια του Τόκιο.

Το σπίτι τους είναι πολύ ταπεινό αλλά και τόπος δημιουργίας, γεμάτος χειροποίητες πινελιές. Από τη στιγμή που μπήκα μέσα, ήξερα ότι βρισκόμουν σε ένα ιδιαίτερο μέρος.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που πέρασα μαζί τους, ο Masami και η Ikuko μοιράστηκαν την ιστορία τους μαζί μου και το πάθος τους για έναν πιο αργό τρόπο ζωής, ο οποίος πολύ συχνά παραβλέπεται σήμερα, ειδικά από τα πλήθη των ταξιδιωτών που προσπαθούν να δουν όσο το δυνατόν περισσότερα στα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Πήγαμε για πεζοπορία, διαλογιστήκαμε σε ένα τοπικό Onsen, παρακολουθήσαμε την ανατολή του ηλίου πάνω από το όρος Φούτζι από την παραλία, απολαύσαμε την κιθάρα της Ikuko και την ιαπωνική κουζίνα, ενώ ο Masami με πήρε σε ένα παραδοσιακό φεστιβάλ πυροτεχνημάτων την Πρωτοχρονιά.

Υπήρχε κάτι τόσο απλό αλλά μαγικό στο Epinard, μια χαλαρότητα που κάλμαρε το νευρικό σύστημα. Ήταν εκείνη η αλλαγή του ρυθμού που έψαχνα να βρω και που χρειαζόμουν. Καθώς πλησίαζε το τέλος της διαμονής μου με την οικογένεια του Masami και της Ikuko, συνειδητοποίησα πόση επίδραση είχε πάνω μου αυτή η εμπειρία μου που αποφάσισα ότι έπρεπε να επιστρέψω και να προσπαθήσω να καταγράψω όσα ένιωσα».

@Nowness 

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ