0
NOWNESS

Τι συμβαίνει όταν ένα τυχαίο αντικείμενο design τοποθετείται τυχαία σε ένα σπίτι;

Εκτός από τέσσερις τοίχους και μια στέγη, τα σπίτια μας αποτελούνται κυρίως από συλλογές αντικειμένων, τα οποία επιλέγονται από εμάς επί χρόνια, ίσως και δεκαετίες.

Τα αντικείμενα μπορούν να πουν πολλά για τους ανθρώπους που τα συλλέγουν και κάθε αντικείμενο ξεχωριστά έχει να διηγηθεί μια ιστορία.

Το insitu.reviews είναι μια μίνι σειρά του Nowness, που έχουν εμπνευστεί οι Gavin Youngs και Alessandro Bonavita, κατά την οποία ένα άγνωστο, ξένο αντικείμενο design εισάγεται σε ένα χώρο. Ταιριάζει o σχεδιασμός με τον χώρο και τελικά το αντικείμενο θα μπορέσει να βρει τη θέση του μέσα στο σπίτι;

Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο της σειράς η fashion editor του περιοδικού Grazia, Carla Vanni, καλείται να κάνει κριτική σε ένα αντικείμενο design για το οποίο δεν γνωρίζει τίποτα. Μόνο το βλέπει. Πρόκειται για ένα κάθισμα που έχει σχεδιάσει ο Germans Ermičs. Ο Ολλανδός δημιουργός έχει χρησιμοποιήσει χρωματισμένο και καπνισμένο γυαλί, εξασθενίζοντας τη διαφάνεια του υλικού. 

Οι Youngs και Bonavita εξηγούν πως όταν ένα «φαινομενικά τυχαίο αντικείμενο design εμφανίζεται σε ένα σπίτι, χωρίς να γνωρίζουμε τον δημιουργό του και χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω εξηγήσεις, το design αναγκάζεται να "μιλήσει" για τον εαυτό του».

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ