Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Η αχαλίνωτη φαντασία της Κινέζας ζωγράφου Faye Wei Wei

Ένας γοητευτικός κόσμος που παίρνει μορφή τη στιγμή που η μπογιά ακουμπά στον καμβά

Η τελευταία ταινία του Ιταλού κινηματογραφιστή Andre Bato αποτελείται από μία σειρά συζητήσεων μεταξύ του ίδιου και της Βρετανοκινέζας καλλιτέχνιδας Faye Wei Wei, όπου μυθικά πλάσματα σαν τον Fisher King και θαλάσσιους αχινούς αναδύονται στην επιφάνεια, σε ένα αισθαντικό μείγμα δυναμικής σκέψης και υπέροχης εικονοκλασίας. 

 

Γυρισμένο την περίοδο που η Wei Wei ετοιμαζόταν για μια έκθεση στην Αθήνα, αυτό το οπτικό ποίημα του Bato παίρνει τη μορφή ενός θεατρικού, γεμάτου από πράξεις, πρελούδια και διαλείμματα, και βουτά βαθιά μέσα στα ευγενή όνειρα της καλλιτέχνιδος.

 

Μιλώντας γι' αυτό το υπνωτιστικό ταξίδι, ο Bato εξηγεί: «Η ταινία συλλαμβάνει τον περίπλοκα ρομαντικό και γοητευτικό κόσμο της Faye Wei Wei και της ζωγραφικής της. Οι συζητήσεις μας αποκάλυψαν τα περιβάλλοντα, τους χαρακτήρες και την εικονογραφία που περιλαμβάνει η φαντασία της, η οποία παίρνει μορφή τη στιγμή που η μπογιά ακουμπά στον καμβά».

 

Η νέα ατομική έκθεση της Faye Wei Wei παρουσιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Κινεζικής Τέχνης του Μάντσεστερ μέχρι τις 8 Ιουλίου.

 

© Nowness

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ