0
NOWNESS

Ουράνια Σώματα

Σε αυτό το υπνωτικό φιλμ, η καλλιτέχνιδα Millie Brown που ζει στο Λος Άντζελες, μας παρασύρει σε μια παιχνιδιάρικη βουτιά γύρω από τις συνδέσεις και τον μαγνητισμό που συγκρατεί και ενώνει την ύλη ολόκληρου του σύμπαντος. Ξεδιπλώνοντας ήχους που απέκτησε από την NASA - και παρουσιάζουν την φυσική μουσικότητα του πλανήτη - η γεννημένη στη Βρετανία καλλιτέχνιδα δημιουργεί μια ζωηρή και μεθυστική εικόνα της μυστικής συνέργειας του σύμπαντος. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιώντας ως καμβά ένα σώμα.

Η Brown έχει γίνει γνωστή για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το σώμα σαν εργαλείο αλλά και σαν θέμα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Λονδρέζικης κολεκτίβας !WOWOW! και έχει συνεργαστεί με πολλά ταλέντα μεταξύ των οποίων ο Nick Knight και η Lady Gaga. Η σκηνοθέτιδα Dana Boulos -που έχει σκηνοθετήσει για την Mercedes-Benz και έχει γυρίσει το φιλμ Camgirl - φέρνει μια σουρεαλιστική ματιά σε αυτή την απόκοσμη παραγωγή.

«Το έργο συμβολίζει την δύναμη να υπάρχεις σαν κάτι μικροσκοπικό αλλά ταυτόχρονα ζωτικό, να είσαι κομμάτι από κάτι αχανές που συμβαίνει πάνω και πέρα από την αντίληψη μας για τον χωροχρόνο», εξηγεί η σκηνοθέτης. «Οι πλανητικές φυσικές δυνάμεις επηρεάζουν την βιολογική, φυσική, πνευματική και συναισθηματική κατάσταση της ανθρωπότητας», συνεχίζει. «Χωρίς την φύση, δεν θα μπορούσαμε να υπάρξουμε».

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ