0
NOWNESS

Δεν ξέρω από ποιο δέντρο βγαίνει αυτό το άρωμα

Κρατώντας την κάμερα σφιχτά στα χέρια του, ο Jonas Mekas έχτισε τη φήμη του πρωτοπόρου των πειραματικών βίντεο με τα φιλμ των 16mm που αποτύπωναν καθημερινές στιγμές τέχνης της Νέας Υόρκης, από τις πρώτες θριαμβευτικές εποχές της, στις δεκαετίες του '60 και του '70.

Στο τελευταίο του φιλμ, ο Mekas μας παρουσιάζει κάτι που περιγράφει ως «Μια ερωτική επιστολή στη Yoko Ono». Γυρισμένο με το χαρακτηριστικό του στυλ που μοιάζει με ημερολόγιο, το φιλμάκι ανακατεύει το οικείο στυλ των 16mm με σύγχρονο ψηφιακό βίντεο για να δημιουργήσει ένα εφέ μύγα-πάνω-στον-τοίχο. Στο φιλμ παρουσιάζονται ιδιαίτερες στιγμές μιας από τις πιο προχωρημένες καλλιτέχνιδες της εποχής, ενώ περιλαμβάνονται και εμφανίσεις της Ono, μαζί με καινούριο υλικό της πρόσφατης δουλειάς της – μια απόδειξη της αντοχής και της διάρκειας της στο χρόνο και των φίλων που έκανε και κράτησε σε ολόκληρη τη διαδρομή της.

«Είναι μια ταινία μνήμης», λέει ο Mekas. Νοσταλγία και φιλία με τη Yoko Ono, τον John Lennon, τον George Maciunas, τον Andy Warhol», λέει.

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ