0
NOWNESS

Στις χιονισμένες οροσειρές της Ελβετίας

Ο Βρετανός καλλιτέχνης φωτογράφος Simon Roberts έχει γίνει γνωστός για τη δουλειά του που διερευνά τη σχέση που αναπτύσσουμε με το τοπίο που μας περιβάλλει. Εδώ μιλάει για τη τελευταία του ταινία, που αποτελεί μέρος μιας έκθεσης στο Fotostiftung Schweiz (Ελβετικό Ίδρυμα Φωτογραφίας) στο Winterthur, σχετικά με την επιρροή της φωτογραφίας στην εικόνα του έθνους: 

«Όταν οι πλούσιοι Άγγλοι ξεκίνησαν τα Ευρωπαϊκά Grand Tours τους τον 19ο αιώνα, περίμεναν πώς η Ελβετία θα τους εμπνεύσει με το ανυπέρβλητο μεγαλείο της θέας της. Ο ανεπιτήδευτος ρομαντισμός του τοπίου ήταν ένα κρίσιμο στοιχείο για την εθνική ταυτότητα της χώρας και τη πολιτιστική αίγλη της. 

»Σήμερα, το ελβετικό τοπίο συχνά μοιάζει με θεατρική σκηνή, όπου τουρίστες μεταφέρονται σε επίσημα αναγνωρισμένες περιοχές φυσικού κάλλους για να αγναντέψουν την επική θέα από την ασφάλεια προσκηνοθετημένων παρατηρητηρίων.

»Το φιλμ είναι μέρος μιας ευρύτερης έκθεσης έργων όπου διερευνώ θέματα σχετικά με την αισθητική, την ερμηνεία και την ατομική και συλλογική ταυτότητα μέσα από την σημερινή "κουλτούρα του στιγμιαίου".»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ