0
LIFO PICKS

Οι γυναίκες-«φαντάσματα» που ζουν απομονωμένες στο μεγαλύτερο ψυχιατρικό κέντρο της Ασίας

Το κέντρο Bilquis Edhi στο βόρειο Καράτσι φιλοξενεί 1.700 γυναίκες. Είναι το μεγαλύτερο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Ασίας και καλύπτει έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων.

Αλλά δεν είναι όλες οι γυναίκες εδώ ψυχικές ασθενείς. Πολλές υπήρξαν θύματα βίας – ξυλοκοπήθηκαν από τους συζύγους τους, κακοποιήθηκαν από τους πεθερούς τους, βίωναν τη συνεχή αγωνία ότι θα απορριφθούν και θα πεταχτούν στο δρόμο. Ζουν πλέον με το στίγμα ότι οι ίδιες ευθύνονται για την αποτυχία του γάμου τους.

Στη βαθιά συντηρητική κοινωνία του Πακιστάν, μια γυναίκα δεν θεωρείται τίποτα χωρίς τον σύζυγό της και χωρίς οικογένεια. Αυτό οδηγεί πολλές γυναίκες σε κατάθλιψη.

Το Κέντρο Bilquis Edhi είναι συχνά το μόνο μέρος όπου τέτοιες γυναίκες μπορούν να βρουν καταφύγιο. Διευθύνεται από μια ΜΚΟ που ονομάζεται Ίδρυμα Edhi και είναι το μόνο ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Πακιστάν που προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες που ζουν εδώ είναι αποκομμένες από όλους τους οικογενειακούς δεσμούς. Οι άνθρωποι έξω τις θεωρούν «φαντάσματα» των οποίων η εμφάνιση προκαλεί τρόμο.

Πηγή: DW Documentary

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ