0
LIFO PICKS

Ταξίδι στην άγρια ομορφιά της Παταγονίας

H Εθνική Οδός Carretera Austral της Χιλής περιβάλλεται από οροσειρές, αρχέγονα δάση, φιόρδ, ηφαίστεια και τεράστιες εκτάσεις παγωμένης γης. Χρειάστηκαν δεκαετίες για να γίνει προσβάσιμο το σχεδόν αδιάβατο έδαφος και να κατασκευαστεί δρόμος που ακόμη και σήμερα πολλοί οδηγοί αναγκάζονται να παρακάμψουν, στα σύνορα με την Αργεντινή.

Ο δικτάτορας Αουγούστο Πινοσέτ έκανε την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου εθνική προτεραιότητα τη δεκαετία του 1970, στέλνοντας χιλιάδες στρατιώτες στην περιοχή να εργαστούν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ένα από τα τελευταία επιζήσαντα μέλη της χούντας του Πινοσέτ, ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας Rodolfo Stange, εξηγεί τη στρατηγική σημασία του δρόμου για το καθεστώς.

Ο Γερμανός θαλάσσιος βιολόγος Vreni Häussermann μιλάει για την καταστροφή σε ένα από τα φιόρδ της Παταγονίας, τονίζοντας πώς η οικονομική επέκταση κατά μήκος της διαδρομής επηρέασε αρνητικά το φυσικό περιβάλλον στη νότια Χιλή.

Το τέλος της διαδρομής οδηγεί στην απομακρυσμένη και απέραντη έρημο της Παταγονίας – ένα μέρος που πολλοί Γερμανοί μετανάστες επέλεξαν ως νέο σπίτι τους πριν από έναν αιώνα, αμέσως μετά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια εικόνα για το παρελθόν και το παρόν αυτής της μοναδικής περιοχής.

Πηγή: DW Documentary

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ