Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδι στις μάλλον αξιοζήλευτες χώρες του Βορρά: Σουηδία

Οι Σουηδοί που φημίζονται για την οικολογική τους συνείδηση, απολαμβάνουν ένα αξιοζήλευτο βιοτικό επίπεδο καθώς η χώρα θεωρείται από τις πιο αναπτυγμένες κοινωνίες στον κόσμο

H Σουηδία που εκτείνεται σε απόσταση περίπου 2.000 χιλιομέτρων μεταξύ της Δανίας και της Νορβηγίας, χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των φυσικών τοπίων της, με πυκνά κωνοφόρα δάση, ποτάμια, λίμνες, ψηλές βουνοκορφές και αρχιπελάγη.

 

Ενώ τα δύο τρίτα της επικράτειάς της παραμένουν χιονισμένα για μεγάλο μέρος του χειμώνα, η μεγάλη ακτογραμμή της πλαισιώνεται από αμμώδεις παραλίες στο νότο και το επιβλητικό βραχώδες αρχιπέλαγος, ειδικά στη δυτική ακτή.

 

Από τη Βαλτική πλευρά, το νησί Öland είναι ένας παράδεισος για τα μεταναστευτικά πουλιά, ενώ στις κοιλάδες του Skåne, στον νότο βρίσκονται οι σιτοβολώνες της χώρας. 

 

Οι Σουηδοί που φημίζονται για την οικολογική τους συνείδηση, απολαμβάνουν ένα αξιοζήλευτο βιοτικό επίπεδο καθώς η χώρα θεωρείται από τις πιο αναπτυγμένες κοινωνίες στον κόσμο, πολιτικά φιλελεύθερη και με ισχυρό κοινωνικό κράτος.

 

Πηγή: ARTE Documentary

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή