0
LIFO PICKS

Τα παιδιά της Τζιχάντ

Νεαρά αγόρια καταδικασμένα να σκοτώσουν και να πεθάνουν για το χαλιφάτο. Έφηβες που απήχθησαν, βιάσθηκαν και μετατράπηκαν σε σκλάβες. Όμως δεν πρόκειται μόνο για απαγωγές από τους πολεμιστές των IS. Εκατοντάδες από αυτά τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη Συρία από Ευρωπαίους γονείς για να υπηρετήσουν το χαλιφάτο.

Αν και όλα αυτά τα παιδιά είναι θύματα, ωστόσο μπορούν να γίνουν δράστες ανά πάσα στιγμή – ακόμη και στις χώρες καταγωγής τους, στην Ευρώπη.

Αυτήν τη στιγμή το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος θεωρείται ηττημένο και πρώην μαχητές επιστρέφουν στις πατρίδες τους – συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Όμως τι σημαίνει για αυτούς τους επαναπατρισθέντες όταν συνειδητοποιούν ότι το όνειρό τους για την «ισλαμική παγκόσμια επανάσταση», για το οποίο έφυγαν από την πατρίδα τους, έχει καταρρεύσει; Τι σημαίνει για την κοινωνία να δεχτεί αυτούς τους πρώην μαχητές πίσω στις ευρωπαϊκές χώρες;

Πρόκειται για εν δυνάμει ανεξέλεγκτους τρομοκράτες; Και τι συμβαίνει στους Ευρωπαίους πολίτες που βρίσκονται ακόμη στο Ιράκ και τη Συρία – άνδρες, γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται τώρα σε στρατόπεδα και φυλακές εκεί; Αυτό το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα βήματα των παιδιών και των οικογενειών τους.

Πηγή: DW Documentary

 

 

 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ