0
LIFO PICKS

H πανδημία του κορωνοϊού ίσως ωθήσει την αλιευτική βιομηχανία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Ο βραβευμένος φωτογράφος και βιντεογράφος Morgan Maassen κάνει μια βαθιά βουτιά στον κόσμο του πατέρα του, του επί 40 χρόνια δύτη αχινών, Jeff Maassen. Με έδρα την Καλιφόρνια, ο Jeff εργάζεται στο λιμάνι της Σάντα Μπάρμπαρα, πουλώντας τα αλιεύματά του σε μεταποιητές που τα αποστέλλουν στις παγκόσμιες αγορές.

Από τότε που έσκασε η κρίση του κορωνοϊού και οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού έχουν παγώσει, η ζήτηση για τους αχινούς της Σάντα Μπάρμπαρα έχει μειωθεί δραματικά. Ως αποτέλεσμα, το λιμάνι όπου ο Jeff Maassen εργάζεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες απειλείται με κλείσιμο. Ωστόσο, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη ζωή του, στην ταινία του γιου του, ο Jeff διατηρεί μια θετική προοπτική.

Παράλληλα με τις ονειρικές, ασπρόμαυρες υποβρύχιες λήψεις που δείχνουν τον Jeff σε δράση, ο έμπειρος δύτης περιγράφει πώς οι ψαράδες της Σάντα Μπάρμπαρα πωλούν πλεον τις ψαριές τους απευθείας στους ντόπιους καταναλωτές. Είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο που θεωρεί πως είναι πιο βιώσιμο από το παλιότερο. Στην αφήγησή του προτείνει επίσης τη χρήση των παροπλισμένων εγκαταστάσεων πετρελαίου στο λιμάνι - οι οποίες αποτελούν το κέντρο μιας περίπλοκης συζήτησης στην Καλιφόρνια εδώ και πολλά χρόνια - για τη θαλάσσια καλλιέργεια.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ