0
LIFO PICKS

Aπό που προέρχονται τα emoji και ποιός τα δημιούργησε;

Κάθε μέρα αποστέλλονται παγκοσμίως επτά δισεκατομμύρια emoji. Αν και αυτά τα πολύχρωμα εικονίδια έχουν ενταχεθεί στην καθημερινή μας επικοινωνία, ωστόσο λίγα είναι γνωστά γι 'αυτό. Ποιος αποφασίζει τα emoji που θα δημιουργηθούν; Και από πού προέρχονται;

Υπάρχει ένα Συμβούλιο Διαδικτυακής Επικοινωνίας το οποίο έχει την εξουσία για την επιλογή emoji που έχουμε στα πληκτρολόγιά μας: ονομάζεται κοινοπραξία Unicode (The Unicode Consortium). Αυτή η ομάδα, στη οποία είναι δύσκολο να έχει πρόσβαση ο καθένας, διοργανώνει συναντήσεις τέσσερις φορές το χρόνο στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή η επιτροπή τεχνολογικών γιγάντων λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη γλώσσα και διαμορφώνει την υποδομή του διαδικτυακού κόσμου. Εκπρόσωποι από την Apple, τη Microsoft, το Facebook, το Google, την IBM, το Netflix, το Amazon και την Intel θέτουν το παγκόσμιο πρότυπο για τα σύμβολα, τους χαρακτήρες και τις γραμματοσειρές σε ψηφιακή (οπτική) γλώσσα, έτσι ώστε όλες οι συσκευές μας να μπορούν άνετα να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Μέρος του Unicode είναι η δωδεκαμελής "Επιτροπή Emoji". Η σκηνοθέτις Mea Dols de Jong έφτασε μέχρι την πόρτα κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας συνάντησης στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Redmond του Σιάτλ, όμως αντιμετώπισε το σοκαριστικό κλείσιμο της πόρτας από τα μέλη της επιτροπής.


Όσο πιο βαθιά καταφέρνει να μπει στον κόσμο πίσω από τα μικρά εικονίδια, τόσο καλύτερα βλέπει ότι αυτός ο μικρόκοσμος είναι μια αντανάκλαση του «πραγματικού» κόσμου.

Πηγή: DW Documentary

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ