0
LIFO PICKS

BowieNet: Όταν ο David Bowie δημιούργησε τον δικό του διαδικτύο το 1998

Ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας είχε μία ξεχωριστή σχέση με την τεχνολογία και φαίνεται πως είχε αντιληφθεί τις προοπτικές του διαδικτύου πριν από οποιανδήποτε άλλον μουσικό.


Το φθινοπώρο του 1998 λάνσαρε το BowieNet, ένα ISP που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο ίδιος, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως ήταν ένα βήμα μπροστά από την εποχή του.


Το BowieNet ήταν ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου που προσέφερε δυνατότητα συνδρομής στον αναδυόμενο online κόσμο, σε μία εποχή που ακόμη και μεγάλες εταιρείες ακόμα προσπαθούσαν να καταλάβουν τι σήμαινε το διαδίκτυο. «Αν ήμουν πάλι 19 ετών, θα προσπερνούσα τη μουσική και θα περνούσα κατευθείαν στο διαδίκτυο» έλεγε τότε ο Bowie, που είχε αντιληφθεί την επανάσταση που θα έφερνε η νέα ψηφιακή εποχή.

Το BowieNet εγκαινιάστηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1998. Οι συνδρομητές του - η συνδρομή κόστιζε 19.95 δολάρια τον μήνα- είχαν πρόσβαση σε ένα τεράστιο αρχείο με φωτογραφίες, βίντεο και συνεντεύξεις του καλλιτέχνη αλλά και σε διαδίκτυο "υψηλής ταχύτητας"  ενώ ταυτόχορνα μπορούσαν να έχουν και BowieNet email address. Υπήρχαν forums και live chat sections, όπου συμμετείχε και ο ίδιος o Bowie.

Πολλά από τα περίπου 100.000 μέλη του BowieNet θυμούνται ακόμα με αγάπη την κοινότητα που δημιουργήθηκε στα message boards του BowieNet.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν ένα μουσικό social network, αρκετά χρόνια πριν εμφανιστεί το Myspace. Το BowieNet έκλεισε το 2012 με μία ανακοίνωση στο επίσημο site του καλλιτέχνη.

BowieNet: Όταν ο David Bowie δημιούργησε τον δικό του διαδικτύο το 1998 Facebook Twitter

Πηγή: Οpen Culture

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ