Πώς η λατρεία των Αμερικανών για τους σκύλους και τις γάτες έχτισε μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων

0

Όλο και συχνότερα βλέπουμε στα social media - και κυρίως στο Instagram - εκατομμύρια Αμερικανούς να ποζάρουν ευτυχισμένοι δίπλα στα χαριτωμένα κουτάβια και τις γάτες τους. Και μάλιστα δεν επιλέγουν να εκφράσουν την αγάπη τους μόνο σε συναισθηματικό τρόπο αλλά και με υλικό, καθώς τρελαίνονται να τους αγοράζουν πολλά καινούργια πράγματα - από σπιτάκι και μαξιλάρια μέχρι ομπρέλες και gadgets.

Όπως είναι λογικό, όλο αυτή η λατρεία των Αμερικανών για τα κατοικίδιά τους έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας βιομηχανίας και μάλιστα αρκετά κερδοφόρας. Συγκεκριμένα, το 2018, τα έξοδά τους για τους σκύλους και τις γάτες ανήλθαν στα 72 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι γνώρισαν αύξηση της τάξης των 3 δις, συγκριτικά με τα στοιχεία του 2017. 

Και απ'ό,τι φαίνεται, με βάση το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι παίρνουν την απόφαση να αποκτήσουν το δικό τους κατοικίδιο, η εξέλιξη αυτής της βιομηχανίας μέσα στα επόμενα χρόνια πρόκειται να είναι ακόμη μεγαλύτερη. 

Πηγή: CNBC

Lifo Picks
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Lifo Picks / Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Πώς θα ένιωθε άραγε ο κορυφαίος καλλιτέχνης της Αναγέννησης για το γεγονός ότι, αν και ημιτελές, το έργο του «Ο ενταφιασμός» εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου; Δύο άνθρωποι του μουσείου αναλύουν το συγκεκριμένο έργο.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Σκοτ για τη δημιουργία της νέας εμβληματικής σειράς μυστηρίου του Netflix «Ripley»

Lifo Picks / Ο ταλαντούχος κύριος Σκοτ και ο «Ripley»

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Άντριου Σκοτ μιλά για τη δημιουργία της νέας σειράς μυστηρίου του Netflix, για το πώς ήταν να υποδύεται τον Τομ Ρίπλεϊ, για τις προκλήσεις της μεταφοράς των μυθιστορημάτων της Πατρίτσια Χάισμιθ στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM