0
LIFO PICKS

Γιατί το Youtube διαγράφει βίντεο με ιστορικό περιεχόμενο;

O Σύριος ακτιβιστής και αρχειοφύλακας Hadi Al Khatib παροτρύνει μεγάλες πλατφόρμες, όπως το Youtube και το Facebook, να κάνουν αλλαγές και βελτιώσεις στα συστήματά τους και συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο αυτά ελέγχουν το περιεχόμενο που αναρτάται. 

Αυτό που κυρίως φοβάται ο Khatib είναι ότι η αυτόματη αφαίρεση περιεχομένου από αυτές τις πλατφόρμες, η οποία το 2017 θεωρήθηκε υπεύθυνη για τη διαγραφή του 10% του αρχειακού υλικού των βιαιοτήτων που σημειώθηκαν στη Συρία, ενδέχεται να αποτελέσει τη βασική αιτία για τη διαγραφή σημαντικών ιστορικών γεγονότων. 

Εκτός αυτού, όπως αναφέρει η Dia Kayyali, που εργάζεται για τον Witness, έναν οργανισμό με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα, πλατφόρμες όπως το Facebook και το Youtube δεν έχουν δώσει προς το παρόν ξεκάθαρες απαντήσεις γύρω από το τι είδους περιεχόμενο αναρτάται κάθε δευτερόλεπτο σε αυτές. 

Επομένως, αν και οι αλγόριθμοι μπορούν θεωρητικά να δράσουν γρήγορα σε περιπτώσεις ανάρτησης ακραίου περιεχομένου, όπως είναι οι μαζικές εκτελέσεις, συγχρόνως δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν υποπέσει σε σφάλματα με σημαντικές επιπτώσεις για τη σχέση μας με την ιστορία.

Πηγή: The New York Times

 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ