Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Μαδαγασκάρη: Αυτός ο πλούσιος μα και φτωχός παράδεισος

Εξαιτίας της ανθρώπινης δυστυχίας, συντελείται μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές στη σύγχρονη εποχή

Η Μαδαγασκάρη, το μεγάλο νησιωτικό έθνος στα ανοικτά των ακτών της ανατολικής Αφρικής, αν και είναι πλούσια σε πόρους και βιοποικιλότητα, πάσχει εδώ και χρόνια από ανείπωτη φτώχεια.

 

Ένας από τους πολυτιμότερους οικολογικούς θησαυρούς του πλανήτη φιλοξενεί ένα από τα φτωχότερα έθνη και εγείρει δύσκολα και περίπλοκα ερωτήματα σε σχέση με την αναγκαιότητα και την πολυτέλεια. Είναι η χώρα που έχει περισσότερα ενδημικά είδη από ό, τι ολόκληρη η Αφρική, αλλά σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης USAID, είναι επίσης η «φτωχότερη χώρα στη γη με το 92% των πολιτών της να ζουν με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα».

 

Το 2009 μια εξέγερση την οποία ακολούθησε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα προκάλεσαν αναστάτωση στη χώρα η οποία βίωσε και την απομόνωση από τη διεθνή κοινότητα. Ενώ οι εκλογές του 2013 έφεραν μια κάποια ανακούφιση, η κοινωνία και η οικονομία της χώρας εξακολουθούν να είναι κακοποιημένες από τα πολλά χρόνια αναταραχών, καθώς το λαθρεμπόριο όπως και άλλες παράνομες δραστηριότητες λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα.

 

Αυτό το πρωτοποριακό σύντομο φιλμ του βρετανού σκηνοθέτη Toby Smith, χρησιμοποιεί γραφικά κίνησης για να διερευνήσει τις νόμιμες και παράνομες εκφάνσεις της οικονομίας της Μαδαγασκάρης και να καταδείξει ότι μέσα από την πολιτική διαθφορά, η εύθραυστη και μοναδική οικολογία του νησιού παραβιάζεται παρανόμως.

 

Πηγή: Aeon

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή