0
LIFO PICKS

Μπορεί το Facebook και η Google να σταματήσουν την εξάπλωση των deepfakes;

Τα deepfakes υπάρχουν πλέον παντού. Από τα πρόσωπα γνωστών celebrities, που συνηθίζουν να γίνονται viral μέχρι και τις πλαστοπροσωπίες πολιτικών αρχηγών - και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετά δύσκολο να διακρίνεις την πραγματική από την ψεύτικη εικόνα. Και όλες αυτές οι πλαστές, ψηφιακές εικόνες έχουν ξεκινήσει να έχουν και σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία. 

Μάλιστα, στις Η.Π.Α. ένα ηχητικό deepfake θεωρήθηκε ως η βασική αιτία για την αποκάλυψη της απάτης ενός CEO, η οποία άγγιζε το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ, λοιπόν, οι προεδρικές εκλογές του 2020 πλησιάζουν, η πιθανότητα να εξαπλωθούν ακόμη περισσότερο τα deepfakes είναι εξαιρετικά αυξημένη. 

Σήμερα, εταιρίες-κολοσσοί, όπως η Google, το Twitter, το Facebook και η Microsoft φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει τις δικές τους εκστρατείες για την καταπολέμηση των deepfakes. Μάλιστα, το Facebook έχει μέχρι στιγμής ξοδέψει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι, όμως, αρκετή αυτή η προσπάθεια για να καταφέρουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί να ανιχνεύσουν και να εμποδίσουν την εξάπλωση των deepfakes;

Πηγή: CNBC

 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ