Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

To πρώτο Pride για gay αγρότες

Έγινε στην μικρή αγροτική πόλη Volda της Νορβγηγίας και ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία

«Το coming out μοιάζει με το χειρότερο πράγμα» λέει ο Anbjørn, κάτοικος της Volda, μιας μικρής αγροτικής πόλης της Νορβηγίας στην οποία διοργανώθηκε το πρώτο αγροτικό Pride. «Απλά αισθάνεσαι φόβο. Νομίζω ότι κάθε γκέι άτομο σε μια μικρή πόλη το έχει αισθανθεί».


Όμως παρά τον φόβο που διέτρεξε όλη του την εφηβεία ο Anbjørn κατάφερε να υπερασπιστεί την νέα του ταυτότητα στην ενήλικη ζωή του. Τώρα, ελπίζει να μοιραστεί την υπερηφάνεια του με τη συντηρητική χριστιανική κοινότητα μέσα στην οποία ζει κι αυτός.


Στο σύντομο ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται Όταν η υπερηφάνεια έφτασε στην πόλη, ο Anbjørn διοργανώνει το πρώτο  αγροτικό Pride της Νορβηγίας - ενάντια στην οργή δεκάδων ντόπιων. Η αντίσταση ωστόσο που θα αντιμετωπίζει το parade έρχεται σε αντίθεση με την μεγάλη υποστήριξη που θα λάβει και η οποία θα του δώσει δύναμη να συνεχίσει.

 

Για την ιστορία η παρέλαση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. «Δύο μέρες πριν την παρέλαση, οι διοργανωτές περίμεναν μερικές εκατοντάδες ανθρώπους» λένε οι σκηνοθέτριες Julie Lunde Lillesæter and Julia Dahr. «Τελικά όμως το parade ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες αφού συγκερντρώθηκαν 4.000 άτομα σε μια πόλη με μόνο 9.000 κατοίκους».

 

Πηγή: The Atlantic

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή