0
LIFO PICKS

Κρυογονική: Μπορεί να ξεγελάσει τον θάνατο;

Μέχρι την ημέρα που πέθανε, το 2011, ο Ρόμπερτ Έτινγκερ ήλπιζε ότι η ανθρωπότητα θα βρει έναν τρόπο να εξαπατήσει τον θάνατο. Σήμερα, το σώμα του αποθηκεύεται σε ένα κρυογονικό θάλαμο γεμάτο με υγρό άζωτο και έχει καταψυχθεί στους μείον 196 βαθμούς κελσίου. Βρίσκεται σε κατάσταση κρυογονικής συντήρησης στο Ινστιτούτο Κρυογονικής στο Μίσιγκαν- το οποίο ίδρυσε ο ίδιος μαζί με την εκλιπούσα μητέρα του αλλά και τις δύο συζύγους του την πρώτη και τη δεύτερη- παρέα με πάνω από 150 άλλους αποθανόντες.

Ο Έτινγκερ, γνωστός ως ο «πατέρας της κρυογονικής», διατύπωσε την ιδέα του σε ένα βιβλίο που έγραψε το 1962 βιβλίο με τον τίτλο Η προοπτική της αθανασίας. (Ο Ισαάκ Ασίμοφ, ο διάσημος βιοχημικός και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, βοήθησε τον Έτινγκερ να δημοσιεύσει το βιβλίο).

Οι κρυογονιστές πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα φτάσει σε ένα σημείο όπου τα κύτταρα θα μπορούν να αναζωογονηθούν και θα αντιστραφεί η διαδικασία γήρανσης. Στην πράξη, οι νόμιμα αποθανόντες ασθενείς φθάνουν στις κρυογονικές εγκατάσταση «πακεταρισμένοι» μέσα σε πάγο.

Οι κρυογονιστές διακόπτουν τη διαδικασία που ακολουθεί μετά τον θάνατο του ατόμου αποστραγγίζοντας το αίμα από το σώμα και διαχέεουν το πτώμα με ένα μίγμα χημικών αντιψυκτικών ουσιών που βοηθούν στην διατήρηση των οργάνων – είναι οι λεγόμενοι κρυοπροστατευτικοί παράγοντες.

Στη συνέχεια, το σώμα μετατρέπεται σε μια "υαλοποιημένη" κατάσταση και μπαίνει σε έναν θάλαμο γεμάτο με υγρό άζωτο όπου και παραμένει εν αναμονή μιας μελλοντικής γενιάς επιστημόνων που θα το ξαναφέρουν στη ζωή.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ