0
LIFO PICKS

Πώς είναι να είσαι intersex;

Όταν γεννιέται ένα παιδί το σύνηθες είναι να του αποδίδουν το φύλο του (αρσενικό ή θηλυκό), απλώς λαμβάνοντας υπόψιν την μορφολογία των γεννητικών του οργάνων εξωτερικά. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που γεννιούνται intersex άτομα, τα οποία δεν είναι ξεκάθαρο εκ πρώτης όψεως αν είναι αρσενικά ή θηλυκά.

Ο Isaiah Ngwaru και η σύζυγός του, Betina, ανακάλυψαν κάποια στιγμή ότι το παιδί τους, η Tatenda, την οποία μεγάλωναν ως αγόρι στην πατρίδα τους, στο Γκούτου της Ζιμπάμπουε, ήταν διαφυλικό (intersex).

Η Tatenda μεγαλώνοντας φορούσε ψηλά τακούνια, ντυνόταν με φούστες και εξέφραζε την επιθυμία να αλλάξει το φύλο της. Όμως μόνο όταν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η κατάσταση της Tatenda κατέστη ιατρικά σημαντική για τους γονείς της - ο χειρουργός βρήκε "κάτι σαν ωοθήκη" στο σώμα του παιδιού. "Το ήξερα. Το ένιωθα μέσα μου. Είμαι ένα κορίτσι " δηλώνει η Tatenda σε αυτό το σύντομο ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται "She's Not a Boy" που συνσκηνοθετούν οι Robert Tokanel και Yuhong Pang.

Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε την Tatenda Ngware, που είναι πλέον διαφυλική ακτιβίστρια, να φεύγει από τη Ζιμπάμπουε για να ζητήσει άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την γενναία υποστήριξη των αγαπημένων του γονέων, η Ngware αγωνίζεται να βρει την νέα της ταυτότητα στη Νέα Υόρκη.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ