Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Τι ώθησε τρεις νεαρούς Βρετανούς να συμμετάσχουν στη θανατηφόρα μάχη κατά του ISIS στη Συρία;

Τι τους έκανε να διακινδυνεύσουν τα πάντα, ταξιδεύοντας χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι τους, για να πολεμίσουν εναντίον της πιο τρομερής τρομοκρατικής οργάνωσης του κόσμου, πολεμώντας στην ουσία "τον πόλεμο ενός άλλου";

Το 2019, περίπου 20 Βρετανοί υπήκοοι εγκατέλειψαν το σπίτι τους για να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά του ISIS στη Συρία. Μέχρι στιγμής οι οκτώ από αυτούς έχουν πεθάνει.

 

Όμως τι είναι αυτό που οδηγεί τους Βρετανούς - κυρίως νέους σε ηλικία - να εγκαταλείψουν τις ανέσεις του σπιτιού τους και να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή πλάι σε τους ανθρώπους με τους οποίους δεν είχαν προηγούμενως καμία σχέση;

 

Το ντοκιμαντέρ Someone Else's War παρακολουθεί το ταξίδι τριών γονέων που θρηνούν τον θανατό των παιδιών τους καθώς ταξιδεύουν στο Ιράκ για να συναντήσουν τους Κούρδους στρατιώτες που βρέθηκαν τους τελευταίους μήνες μαζί με τα παιδιά τους. Πρόκειται για ένα σπαραξικάρδιο ψυχολογικό πορτρέτο.

 

Στο φιλμ βλέπουμε τους γονείς να προσπαθούν να κατανοήσουν το νόημα των επιλογών των παιδιών τους. Καθώς οι απόψεις των γονιών εξελίσσονται μέσα από τη διαδικασία απόδοσης ενός νοήματος για τον θανάτο των παιδιών τους, το ντοκιμαντέρ διερευνά όχι μόνο την ανάγκη να βάλουν μια τελεία στο δράμα τους αλλά και την τάση των ανθρώπων να αναζητούν τον ηρωισμό σε όσους πεθαίνουν.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή