Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Haunted: ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για την ζωή μιας οικογένειας που βίωσε μια τεράστια απώλεια

Ο σκηνοθέτης Christian Einshøj αποτυπώνει στην κάμερα την ζωή της μητέρας του η οποία επιμένει πως είδε στο σπίτι της το φάντασμα ενός άντρα

Η μητέρα του Christian Einshøj αναφέρθηκε στο φάντασμα που είδε στο σπίτι της τυχαία. Η αδιαφορία της για το θέμα, δεν σταμάτησε τον γιό της να θέλει να μάθει λεπτομέρειες γι' αυτήν την ιστορία, την οποία χωρίς την επιμονή του, δεν θα ανέφερε ποτέ ξανά.


Δεν χαρακτήρισε αυτή την συνάντηση δυσάρεστη αλλά την περιέγραψε σαν μια ευχάριστη απόσπαση της προσοχής, λέει ο Einshøj. «Αυτό ήταν που με εντυπωσίασε κατευθείαν. Τι είδους άνθρωπος θα θεωρούσε ευχάριστη μια επίσκεψη από έναν νεκρό; Σίγουρα κάποιος ο οποίος θα είχε βιώσει μια τεράστια απώλεια».


Ο Einshøj, ένας παραγωγός ταινιών, έψαχνε για χρόνια την ευκαιρία να γυρίσει μια ταινία με την μητέρα του. Με την πάροδο όμως των χρόνων και καθώς απομακρύνονταν όλο και πιο πολύ, η μητέρα του εξέφρασε την ανησυχία της για το πώς θα κατέληγε να την απεικονίσει.


Ο Einshøj είχε σχεδόν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να την κινηματογραφήσει μέχρι που η μητέρα του είπε την ιστορία με το φάντασμα. «Δεν ήταν η αφορμή που έψαχνα, ωστόσο την είδα τόσο πρόθυμη να μιλήσει στην κάμερα για την ιστορία της με το φάντασμα που σκέφτηκα ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να έρθω πιο κοντά της. Η ιστορία με το φάντασμα δεν επικεντρωνόταν στον εαυτό της ούτε στην σχέση μητέρας-γιου, γεγονός που την έκανε να αισθάνεται πιο άνετα» λέει ο Einshøj.


Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Einshøj "Haunted" είναι η ιστορία μιας οικογένειας, η οποία υπέφερε από μια αδιανόητη απώλεια. Όμως δεν ασχολείται με τα στοιχεία του θρήνου και της θλίψης. Αντιθέτως, ο παραγωγός επιλέγει μια άλλη προσέγγιση: Ακολουθεί την «κουμπωμένη» μητέρα του με την κάμερα ενώ εξερευνά και αποκαλύπτει πως το τραυματικό παρελθόν της οικογένειας του, διαμορφώνει την καθημερινή ζωή της μητέρας του, Eva.


«Κατάλαβα ότι όλοι στην οικογένεια υπέφεραν το ίδιο, αλλά ποτέ δεν το συνειδητοποίησα σε συναισθηματικό επίπεδο» λέει ο Einshøj. «Ακούγοντας τις ιστορίες της μητέρας μου, κατάφερα να την καταλάβω περισσότερο ως άνθρωπο και όχι απλά σαν μαμά».

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή