Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάνγκα: Η φτωχογειτονιά των γυναικών πυγμάχων της Καμπάλα

Αυτές οι γυναίκες-τιμωροί μάχονται για την ασφάλεια της γειτονιάς τους

Το βίντεο των Robert Mentov και Dwight Jantzi, παρουσιάζει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο τη ζωή της πυγμάχου Helen Bakele στην Κατάνγκα, τη μεγαλύτερη φτωχογειτονιά της Καμπάλα,και της ομάδας νεαρών κοριτσιών που προπονεί.


Έπειτα από επίθεση που δέχθηκε στο δρόμο για το σχολείο της, στα 16 της χρόνια, η Bakele, στάλθηκε στο Rhino Boxing Club όπου και ξεκίνησε να μαθαίνει πυγμαχία. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να μάθει να προστατεύει τον εαυτό της και να ανακτήσει την χαμένη της αυτοπεποίθηση. Αυτό που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ήταν ότι το παραμελημένο κέντρο πυγμαχίας στην Κατάνγκα δεν θα αποτελούσε εμπόδιο για την Bakele η οποία εξελίχθηκε στην πρώτη γυναίκα επαγγελματία πυγμαχίας της Ουγκάντα.


Οι σκηνοθέτες χρησιμοποίησαν ως επί το πλείστον αναλογικά μέσα -16mm, Hi8- αλλά και ψηφιακό φιλμ στα γυρίσματα στην Κατάνγκα, για να αναδείξουν την άστατη αλλά και ανθεκτική φύση της καθημερινής γυναίκας. «Περάσαμε αρκετές βδομάδες με την Bakele και τις υπόλοιπες πυγμάχους ώστε να μπορέσουμε να αφηγηθούμε μια ιστορία, που να αγγίζει όσο τον δυνατόν περισσότερο την πραγματικότητα, μέσα από τα δικά τους μάτια» εξηγούν οι Mentov και Jantzi.


Μέσω κοντινών πλάνων και επιθετικού υλικού αγώνων πυγμαχίας, οι σκηνοθέτες απαθανάτισαν την ανεξάντλητη πηγή, σωματικής και συναισθηματικής ενέργειας, που διαθέτουν η Bakele και τα κορίτσια της. Όπως σχολιάζει και η Bakele: «Είμαστε μητέρες και κόρες. Παλιότερα υποφέραμε, αλλά τώρα αντιστεκόμαστε».

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή