0
LIFO PICKS

Ειρήνη στο όνομα της σοκολάτας

Για πολλές δεκαετίες, ο Assam Hadhad ήταν ιδιοκτήτης του δεύτερου μεγαλύτερου εργοστάσιου σοκολάτας στη Μέση Ανατολή, το οποίο καταστράφηκε το 2012 από βομβαρδισμό στη Συρία.

Ο Hadhad και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να βρουν καταφύγιο στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Δαμασκό.

Μετά από τέσσερα χρόνια σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στον Λίβανο, τους χορηγήθηκε άσυλο στον Καναδά, όπου και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Νέας Σκωτίας.


Ο Hadhad, όντας ένας αληθινός λάτρης της σοκολάτας, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει το έργο του στη νέα του πατρίδα, άρχισε να πουλάει χειροποίητα γλυκά στη λαϊκή αγορά.

Έτσι κέρδισε την προσοχή της κοινότητας. Επειδή δεν μίλαγε τη γλώσσα και δεν διέθετε τους κατάλληλους πόρους για να πραγματοποιήσει τη φιλοδοξία του, οι άνθρωποι της περιοχής αποφάσισαν να τον βοηθήσουν.


Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ξυλουργοί και άλλοι ντόπιοι εργάτες βοήθησαν στην κατασκευή του εργοστασίου του Hadhad.

Η κοινότητα της Νέας Σκωτίας καλωσόρισε την οικογένεια των προσφύγων σαν να ήταν η πατρίδα τους, όπως σχολιάζει o Tareq, ο γιος του Assam.


Ένας από τους ντόπιους, ο Frank Gallant, δημιούργησε μία ξεχωριστή φιλία με τον Hadhad. Ο Gallant και o Hadhad δουλεύουν μαζί στο εργοστάσιο και έχουν αναπτύξει μία στενή σχέση, παρά τη δυσκολία στην επικοινωνία τους.

«Αντί να αντιμετωπίσει τον Assam σαν ξένο, τον θεώρησε σαν έναν ταλαιπωρημένο φίλο του» λέει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Jonathan Keijser, που ακολουθεί τους δύο φίλους σε μία εκδρομή κάμπινγκ.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ