0
LIFO PICKS

Τσιρότο πάνω σε τραύμα από σφαίρα

Από όπου και να το πιάσει κανείς η Jamira Burley υπέστη μεγάλη δυστυχία όταν ήταν νέα. Γεννήθηκε μέσα σε ακραία φτώχεια, ενώ κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, οι γονείς της και αργότερα όλοι οι αδελφοί της φυλακίστηκαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στη συνέχεια ο αδελφός της Αντρέ δολοφονήθηκε απροσδόκητα μέσα στο σπίτι τους. Αυτό ήταν και το τελικό χτύπημα. Μετά τον θάνατο του Αντρέ, η Burley δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τη βία που υπάρχει στις κοινότητες των φτωχών.

Η Burley μοιράζεται την ιστορία της στο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Michael Marantz με τίτλο A Sister's Hope και εξηγεί πώς ο θάνατος του αδελφού της τής άλλαξε τη ζωή, καθότι μετά το τραγικό συμβάν οργάνωσε ένα πρόγραμμα κατά της βίας στο λύκειο, μειώνοντας το ποσοστό εγκληματικότητας κατά 30%.

Πλέον έχει κερδίσει και τη δημόσια αναγνώριση για τις προσπάθειές της, καθώς έλαβε μια επιχορήγηση της τάξης των 50.000 δολαρίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνια για την εφαρμογή του προγράμματος της στα πιο επικίνδυνα γυμνάσια της πόλης.

Η Burley συνεργάστηκε επίσης με τη διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα, όποτε και της δόθηκε ο τίτλος της Πρωταθλήτριας της Αλλαγής στον Λευκό Οίκο, ενώ κέρδισε και ανάλογη αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη για τα προγράμματά της.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ