0
LIFO PICKS

Μισθωμένες αδερφές: είναι η λύση για τους hikikomori της Ιαπωνίας;

Ο όρος hikikomori στα ιαπωνικά αναφέρεται στους νεαρούς, κυρίως άνδρες, Ιάπωνες που αποφεύγουν τις κοινωνικές και προσωπικές επαφές για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Η περίοδος αυτή μπορεί να διαρκέσει από έξι μήνες έως και χρόνια.

Πρόκειται για έναν ορισμό που έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Ευημερίας της Ιαπωνίας και περιγράφει τόσο τους ανθρώπους όσο και το φαινόμενο της απομάκρυνσης και του εγκλεισμού στο σπίτι.

Τις περισσότερες φορές οι hikikomori απομονώνονται στο δωμάτιό τους, κρύβονται από όλο τον κόσμο και συνήθως δεν μπορούν να συντηρήσουν οικονομικά τους εαυτούς τους.

Υπολογίζεται ότι σήμερα τουλάχιστον μισό εκατομμύριο νέοι στην Ιαπωνία έχουν απομακρυνθεί από την κοινωνία και αρνούνται να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους.

Οι οικογένειές τους συχνά δεν ξέρουν τι να κάνουν. Πρόσφατα δημιουργήθηκε ένας οργανισμός που προσφέρει «αδελφές για μίσθωση». Πρόκειται για μια προτεινόμενη λύση ώστε να βοηθηθούν αυτοί οι νέοι που έχουν απομακρυνθεί από την κοινωνία, αρνούνται να επικοινωνήσουν, κλείνονται στα δωμάτιά τους και πέφτουν σε λήθαργο.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ