Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Η ντροπή της Ελλάδας: Να πώς βιώνουν οι πρόσφυγες το πολικό ψύχος στον καταυλισμό των Διαβατών

Οι συνθήκες αυτές εγείρουν σοβαρούς προβληματισμούς, τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Χιλιάδες άνθρωποι δίνουν αυτές τις µέρες µάχη για την επιβίωση στα νησιά και στην ενδοχώρα, ζώντας µέσα σε θερινές σκηνές σε συνθήκες χιονόπτωσης και πολικού ψύχους.

 

Το συγκεκριμένο footage παρουσιάζει τις κακές συνθήκες διαβίωσης των οικογενειών των προσφύγων και των μεταναστών στο στρατόπεδο των Διαβατών στη Θεσσαλονίκη αφότου καλύφθηκε με χιόνι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας.

 

Κάποιοι φαίνονται να σπάνε κομμάτια κόντρα πλακέ, ενδεχομένως για να ανάψουν κάποια μικρή φωτιά, τα μικρά παιδιά περιφέρονται στο χιόνι ντυμένα ελαφριά για τον χιονιά, ενώ τα κοντέινερ με την ανθρωπιστική βοήθεια φαίνονται να στέκονται σφραγισμένα.

 

Ο καταυλισμός των Διαβατών έχει χωρητικότητα 700 ατόμων, αλλά φιλοξενεί σήμερα 1.400 άτομα. Το ζήτημα του υπερπληθυσμού αναγκάζει ορισμένους πρόσφυγες να ζήσουν εκτός απο τις ακατάλληλες σκηνές και μέσα σε κοντέινερ.

 

VIDEO:Aπό την ομάδα TAIFER

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή