0
LIFO PICKS

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο ζει μέσα σε κρουαζιερόπλοια

Ο Μάριο Σακλέδο δεν πηγαίνει σε κρουαζιέρα για μια εβδομάδα, ούτε για έναν μήνα αλλά για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο ίδιος λέει ότι ήδη ταξιδεύει εδώ και είκοσι χρόνια χωρίς διακοπή και αυτό τον έχει κάνει τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Μάριο ζούσε με μια βαλίτσα στο χέρι, κάνοντας συνεχώς επαγγελματικά ταξίδια ως διευθυντής του τμήματος των διεθνών οικονομικών σε μια πολυεθνική εταιρεία. Πέρασε περισσότερο χρόνο μπαινοβγαίνοντας σε δωμάτια ξενοδοχείων σε όλη τη Λατινική Αμερική από ό, τι έκανε στο σπίτι του στο Μαϊάμι.

Αφού δούλεψε ασταμάτητα για σχεδόν 21 χρόνια, ο Μάριο έπαθε burn out και αποφάσισε ότι ήταν καιρός να επιδιώξει έναν δια βίου στόχο: να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο χωρίς να αφήσει το «σπίτι» του.

Το 1997, εγκατέλειψε τη δουλειά του, πακέταρε τα πράγματά του σε μια τεράστια βαλίτσα και εξαφανίστηκε αθόρυβα από τη ζωή των φίλων και της οικογένειάς του για να ακολουθήσει τη νέα του ζωή μέσα στη θάλασσα.

Πολλοί τον γνωρίζουν ως «Super Mario», είναι μόνιμος ένοικος των Royal Caribbean Cruises, μετράει ήδη 7.300 νύχτες στη θάλασσα και θεωρείται ο «πλωτός βασιλιάς».

Όμως στην πραγματικότητα η ζωή του Μάριο είναι γεμάτη με παράδοξα: ενώ διακηρύσσει την ανεξαρτησία του από τους άλλους, περιβάλλει τον εαυτό του με πλήθος ανώνυμων τουριστών, κάνοντας συνεχώς χειραψίες και πουλώντας το lifestyle του.

Ή μήπως τα συνεχόμενα ταξίδια του -παντού και πουθενά- του δίνουν μια αίσθηση ελευθερίας που δεν θα μπορούσε να βρει στην ξηρά; Μέσα σε αυτή την ελευθερία πάντως ο Μάριο βρήκε τελικά το σπίτι του.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ