0
LIFO PICKS

Οι live streamers της Κίνας μιλάνε ακατάπαυστα, τρώνε και τραγουδούν μπροστά στη κάμερα, επί 7 ώρες την ημέρα

Στο διαδίκτυο της Κίνας, το οποίο είναι κρατικό, δηλαδή ελεγχόμενο, το live streaming αντικαθιστά κατά κάποιο τρόπο αυτό που προσφέρει το YouTube στις Δυτικές κοινωνίες, επιτρέποντας στους νέους να παρακολουθούν και να αλληλεπιδρούν με τις αγαπημένες τους προσωπικότητες του διαδικτύου.

Στην ουσία πρόκειται για μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που καθοδηγείται από «δώρα» -μικρά χρηματικά ποσά που αποστέλλονται από θεατές σε streamers- και εταιρικές συνεργασίες.

Το Live Streamer παρουσιάζει μια μέρα στη ζωή μιας προσωπικότητας του διαδικτύου του Πεκίνου, της Jing Zi, καθώς προσφέρει συμβουλές για την ομορφιά, τραγουδά και τρώει προς τέρψιν οφθαλμών των θαυμαστών και των ακολούθων της.

Η δουλειά είναι δύσκολη, μια και απαιτεί να ψυχαγωγεί τους θεατές για επτά ώρες την ημέρα, αλλά όπως λέει η ίδια αισθάνεται ωραία που είναι τόσο δημοφιλής.

Το Live Streamer είναι μέρος μιας σειράς ντοκιμαντέρ ονόματι Work-is του κινηματογραφιστή Noah Sheldon, που ζει και εργάζεται στη Σαγκάη, μέσα από τα οποία ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει τι σημαίνει να εργάζεσαι στη σύγχρονη Κίνα.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ