0
LIFO PICKS

Τι είναι αυτό που κάνει τη Λισαβόνα τόσο ελκυστική στους νέους;

Η Λισαβόνα, η «Λευκή Πόλη» της Πορτογαλίας, είναι μια από τις παλιότερες πόλεις στην Ευρώπη. Γνώρισε αρκετές περιόδους ευημερίας και επέζησε πολλών κρίσεων.

Η ιστορία της Λισαβόνας έχει διαμορφωθεί σημαντικά κυρίως γύρω από το λιμάνι της, το οποίο έγινε κεντρικός κόμβος του εμπορίου στην Ευρώπη και το σημείο εκκίνησης για τα ταξίδια των Πορτογάλων εξερευνητών και κονκισταδόρων στον ύστερο Μεσαίωνα.

Από το Bairro Alto και το Εθνικό Μουσείο Αρχαίας Τέχνης μέχρι τον Πύργο του Μπελέμ, με αμέτρητα ανάκτορα, εκκλησίες και ξενοδοχεία, οι τουρίστες έχουν να δουν πολλά.

Όμως τι κάνει την πορτογαλική πρωτεύουσα έναν τόσο ελκυστικό προορισμό για τους νέους σήμερα;

«Η φιλική και ξέγνοιαστη φύση του πορτογαλικού λαού» λέει ένας μπλόγκερ, ο οποίος εγκατέλειψε τη δουλειά του σε μια τράπεζα για να φωτογραφίζει την πόλη του.

«Το ασύγκριτο φως της Λισαβόνας» λέει μια ιστορικός της πόλης που εργάζεται για τη διατήρηση των πολύχρωμων πλακιδίων, των γνωστών azulejos.

«Η αίσθηση της μελαγχολίας» προσθέτει μια τραγουδίστρια, η οποία είναι εξίσου ενθουσιώδης για τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική, όπως και για τα παραδοσιακά fado, τα οποία ερμηνεύει η ίδια.

«Οι μαγειρικές σπεσιαλιτέ από τοπικά αλιευμένα θαλασσινά είναι το μυστικό» λέει ένας διάσημος σεφ.

Και για έναν surfer η γοητεία της πόλης βρίσκεται στα εντυπωσιακά κύματα κατά μήκος της ακτογραμμής. 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ