0
LIFO PICKS

Η επαχθής πλευρά της Σαντορίνης: Κουβαλώντας μπαγκάζια 30 κιλών

Η Σαντορίνη μπορεί να είναι ένα φανταστικό μέρος για διακοπές αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μια καθημερινή πρόκληση για τους αχθοφόρους, όπως αποκαλύπτει η Deutsche Welle.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται το ελληνικό νησί της Σαντορίνης με τη θεαματική καλντέρα. Οι νεόνυμφοι πληρώνουν έως και 1.000 δολάρια τη νύχτα. Αυτό είναι το πόσο που παίρνει ένας αχθοφόρος ή ένας σερβιτόρος τον μήνα. Και απαιτεί εξαντλητική δουλειά μέσα στη ζέστη της όμορφης πόλης της Οίας.

Αλλά η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον κάνει αυτούς τους εποχικούς υπαλλήλους να υπομένουν πολλά.

Τη νύχτα, εξομολογείται ένας Βούλγαρος αχθοφόρος, δεν μπορεί να κοιμηθεί από τους πόνους και αναρωτιέται αν θα ζήσει μέχρι τα 60ά γενέθλιά του.

Οι πανέμορφοι βράχοι της Σαντορίνης μπορεί να είναι ένα ειδυλλιακό περιβάλλον διακοπών, αλλά αυτοί οι εργαζόμενοι καλούνται να ανεβοκατέβουν 146 σκαλοπάτια, πολλές φορές την ημέρα, κουβαλώντας μπαγκάζια που ζυγίζουν μέχρι και τριάντα κιλά.

Τη νύχτα, εξομολογείται ένας Βούλγαρος αχθοφόρος, δεν μπορεί να κοιμηθεί από τους πόνους και αναρωτιέται αν θα ζήσει μέχρι τα 60ά γενέθλιά του. Κάνει εδώ και πολύ καιρό αυτή τη δουλειά και ονειρεύεται ότι θα έχει μια μέρα το δικό του σούπερ μάρκετ στη Βουλγαρία.

Το βράδυ, το τουριστικό σμήνος οδεύει προς την πισίνα. Ένας μπάρμαν, επίσης από τη Βουλγαρία, πρέπει να αναμειγνύει μέχρι 400 ποτά την ώρα αιχμής, την ώρα του ηλιοβασιλέματος δηλαδή.

Το άγχος που τον διακατέχει δεν είναι μόνο σωματικό αλλά και πνευματικό. Δουλεύει έως και 14 ώρες την ημέρα και δεν του μένει καθόλου χρόνος για προσωπική ζωή. Έρχεται στη Σαντορίνη τα τελευταία εννέα χρόνια και έχει «αναρριχηθεί» από bellhop σε μπάρμαν.

Θέλει να μείνει εκτός Βουλγαρίας άλλα οκτώ χρόνια διότι οραματίζεται να φτιάξει κάποια στιγμή ένα ξενοδοχείο στη χώρα του, μια και εκεί τα ευρώ έχουν τετραπλάσια αξία απ΄ό,τι στην Ελλάδα.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ