0
LIFO PICKS

Τα 100 χρόνια των ταινιών των Ολυμπιακών Αγώνων (1912–2012) σε αποκατεστημένο αρχειακό υλικό από την Criterion

Η Criterion πρόκειται να κυκλοφορήσει το box set 100 Years of Olympic Films: 1912–2012, στις 5 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το αποκορύφωμα ενός μνημειώδους, βραβευμένου αρχειακού έργου που περιλαμβάνει δεκάδες νέες αποκαταστάσεις από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Τα ντοκιμαντέρ που συγκεντρώνονται περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία των σύγχρονων αθλημάτων, προβάλλοντας αθλητές όπως ο Jesse Owens, όταν σπάει τα παγκόσμια ρεκόρ το 1936 στο Βερολίνο ή ο Jean-Claude Killy όταν κυριαρχούσε στις πλαγιές του Γκρενόμπλ το 1968.

Οι αποκαταστάσεις που παρουσιάζονται σε αυτή τη συλλογή είναι το αποκορύφωμα ενός εικοσαετούς έργου, που ξεκίνησε το 1996 από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή υπό τον Πρόεδρο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανγκ, για τη συγκέντρωση και διατήρηση της κινηματογραφικής κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μνημειώδης προσπάθεια, με επικεφαλής τον παραγωγό αποκατάστασης Adrian Wood, περιελάμβανε αρχεία περισσότερων από πενήντα ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, στούντιο και βιβλιοθήκες, που συνεργάζονταν με περισσότερα από είκοσι εργαστήρια κινηματογραφικών ταινιών και εγκαταστάσεις ψηφιακής αποκατάστασης, με τη βοήθεια δώδεκα τοπικών ερευνητών και ακαδημαϊκών σε πέντε ηπείρους τις πενήντα τρεις ταινίες που συγκεντρώθηκαν στα 100 χρόνια των ολυμπιακών ταινιών.

Lifo Picks

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ