0
LIFO PICKS

Τα θηριώδη κύματα στην τάφρο της Ναζαρέ, τον απόλυτο προορισμό για τους ατρόμητους surfers

Το Νοέμβριο του 2011, ο σέρφερ Garrett McNamara κατάφερε να ισορροπήσει πάνω σε ένα γιγάντιο κύμα 23,8μ. και έκανε ρεκόρ στη Ναζαρέ στην Πορτογαλία, που φημίζεται για τα τεράστια κύματα σε όλον τον κόσμο. Στις 28 Ιανουαρίου του 2013, επέστρεψε στη Ναζαρέ και ισορρόπησε επιτυχώς πάνω σε ένα κύμα που φάνηκε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Τα τεράστια κύματα που έχουν κάνει διάσημη την μικρή παραλιακή πόλη της Ναζαρέ σχηματίζονται από την υποθαλάσσια τάφρο της, που βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της και φθάνει σε μέγιστο βάθος τουλάχιστον 5.000 μέτρων και 230 χιλιόμετρα σε μήκος.

Η παραλία έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για σερφ, αλλά και για να δει κανείς τους πιο τολμηρούς λάτρεις του σπορ να δίνουν μάχη με τα κύματα που μοιάζουν με τσουνάμι.

Ο Nuno Dias κινηματογράφησε τη φετινή σεζόν και οι εικόνες στο βίντεο κόβουν την ανάσα ενώ σε κάποια πλάνα, η άγρια και αφρισμένη θάλασσα δίνει την αίσθηση πως είναι πίστα snowboard.

O κινηματογραφιστής αναφέρει πως ο περασμένος χειμώνας ήταν ξεχωριστός με πολλά, μεγάλα και πανίσχυρα κύματα να χτυπούν την παραλία

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ