0
LIFO PICKS

Εξηγώντας τη μόδα της γενειάδας με όρους ιστορικούς

Πολλοί πιστεύουν ότι η τάση της γενειάδας στους σύγχρονους άνδρες είναι θέμα μόδας. Όμως ο συγγραφέας και καθηγητής Stephen Mihm λέει ότι υπάρχει ένας άλλος λόγος. Σε ένα άρθρο του στους New York Times αναλύει πως στις δυτικές χώρες η μόδα στα μούσια συμβαδίζει με τις τάσεις στον καπιταλισμό και μπορεί να εξηγηθεί με οικονομικούς όρους.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα άνδρες που ανήκαν σε αντικαπιταλιστικά κινημάτα υιοθέτησαν μεγάλες, θαμνώδης, τύπου Καρλ Μαρξ γενειάδες ως τρόπο διαμαρτυρίας. Κάθε φορά που αυτά τα κινήματα δυνάμωναν κανείς παρατηρούσε σημαντική μείωση στην αποδοχή της γενειάδας ανάμεσα στους πλούσιους και ισχυρούς αμερικανούς ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου. Αλλά από τη στιγμή αυτά τα κινήματα πέθαιναν οι μεγιστάνες του επιχειρηματικού χώρου και οι CEO υιοθετούσαν την γενειάδα ως σύμβολο παντοδυναμίας. 

Ενδιαφέρουσα η παρατήτηρηση ότι η αναβίωση της αποδοχής της γενειάδας σήμερα προήλθε από τους νέους και πλούσιους ηγέτες της Silicon Valley, όπως οι Elon Musk,  Jack Dempsey και Steve Jobs.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ